Google Ads Slimme Campagnes

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

In slechts enkele stappen zelf je eerste Google Ads campagne maken!

Welkom!

Wat is een Slimme Google Campagne?

Google wordt steeds slimmer en slimmer. De targeting (waar richt jij je pijlen op) die je kunt instellen wordt mogelijk gemaakt door de welbekende cookies. Tegenwoordig accepteert men steeds minder vaak cookies en wordt het voor Google lastiger om acties toe te schrijven aan gebruikers. (Meer hierover volgt in de Analytics cursus, want daar vind in 2022 veel verandering plaats op dit gebied.)
Google weet veel over het zoek- en surfgedrag van hun gebruikers en jij mag met Google Ads gebruik maken van die kennis om zo jouw product of dienst aan te bieden aan de juiste personen op het juiste moment op de juiste plek.
Maar ook wordt Google Ads steeds slimmer door machine learning; door alle historische data kan Google vaak bepaald gedrag voorspellen. Google denkt dus te weten wie de perfecte doelgroep is voor jou, wanneer er een grote kans op een conversie is en wat je het beste kunt bieden. Eigenlijk zou Google een deel van jouw campagne zelf kunnen beheren. Dat is fijn, want dat scheelt tijd en je hoeft minder kennis van Google Ads te hebben. Echter blijft dit artificial intelligence en weet Google niet alles. Je loopt dus het risico dat je geld aan verkeerde klikken wordt gespendeerd en dat Google zo veel mogelijk, liefst alles, van je budget op maakt.


Smart Campaigns zijn handig, maar je geeft Google wel veel vrijheid. Wanneer je zelf een campagne maakt, kun je alsnog veel automatiseren, maar heb je ook nog eens toegang tot vele functionaliteiten. Smart blijft daarin nogal basic. Maar dat neemt niet weg dat het voor sommige mensen wel kan werken en dat het de toekomst heeft. Laten we eens kijken of het iets voor jou is.

Bekijk de video-instructies

Campagnedoelen en Campagnetypen

De eerste belangrijke stappen bij het aanmaken van een Smart Campaign

Je bedrijfsinformatie vullen

Vul alle benodigde informatie in

Locatie- en Zoekwoordentargeting

Zoekwoorden zijn de key!
Instructie Smart Campaign